Zašto šutiš

Ukrajinski nogometaš Jaroslav Rakicki nije nastupio za Zenit u jučerašnjoj pobjedi 3:2 protiv Rubina iz Kazana u 19. kolu ruskog prvenstva.

Nakon toga Rakicki i Zenit su raskinuli ugovor. U ruskom Zenitu ostao je još jedan Ukrajinac. Riječ je o bivšem kapitenu ukrajinske reprezentacije Anatoliju Timoščuku, koji u Zenitu kao pomoćni trener radi posljednjih pet godina. Timoščuka je prozvao nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko.

“Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?” upitao ga je Levčenko.

Nije dobio odgovor. Timoščuk je u karijeri igrao za Volyn, Šahtar Donjeck, Zenit, Bayern i Kairat. Za Ukrajinu je u 144 utakmice zabio četiri gola.

FIFA i UEFA donijele su prije tri dana odluku o suspenziji svih ruskih klubova i ruske reprezentacije iz svih takmičenja do daljnjega zbog invazije na Ukrajinu. Nogometni savez Rusije najavio je pokretanje žalbenog postupka pri Sportskom arbitražnom sudu.