Zaboravili spustiti slušalicu

Ekipa italijanske Rome nalazi se u rasulu, a novi udarac ovom klubu zadao je njegov generalni menadžer.

Naime, generalni menadžer Rome Fenucci davao je izjavu za jedan italijanski radio putem telefona, ali kada je završio interview nije supustio slušalicu?! Potom je razgovarao sa direktorom Rome Walterom Sabatinijem o planovima i budućnosti kluba, a novinari su cijeli razgovor mogli čuti preko slušalice.
Naravno, italijanski novinari nisu mnogo čekali, pa su cijeli razgovor objavili. Roma je zaprijetila tužbom protiv te radio stanice, ali sa nje poručuju kako nije njihova greška što je Fenucci zaboravio spustiti slušalicu. Fenucci je u razgovoru sa Sabatinijem potvrdio mnoge stvari što je u razgovoru za radio demantovao.
Fenucci je kazao kako je zahtijevao od Pabla Osvalda da se pojavi na početku priprema, te da zajedno sa ostalim saigračima istrpi uvrede navijača, koji su vrijeđali i Miralema Pjanića. Međutim, Osvaldo se nije pojavio na početku priprema u Trigoriji i u Rim dolazi tek u petak.
Dalje, generalni menadžer je otkrio i to da Roma za Marquionsa traži 25 miliona eura i da ga želi Barcelona, a potvrdio je da je i Daniele De Rossi na prodaju, "ako dođe prava ponuda". Fenucci je spomenuo i Miralema Pjanića, koji je nezdaovoljan statusom u Rimu, te je nagovijestio i njegov odlazak, kao i odlazak Erica Lamele u Napoli.