Saznajte zašto!

Tahiti je sinoć u okviru grupe B Kupa konfederacija poražen od Španije sa vioskih 10:0, ali pored toga ušao je u historiju - postali su prva reprezentacija koja je u FIFA utakmici imala trojicu braće.

Španija je ušla u historiju tako što je ostvarila najubljedljiviju pobjedu u historiji Kupa konfederacija, a Tahiti je ispisao stranice historije tako što je u jednoj FIFA utakmici koristio trojicu braće.
Alvin i Jonathan Tehau započeli su utakmicu od prve minute, dok je Lorenzo, Alvinov brat blizanac, ušao u igru u 69. minuti. Honduras je za vrijeme Svjetskog prvenstva 2010. godine također imao trojicu braće (Wilson, Johny i Jerry Palacios) u reprezentaciji, no u utakmici je koristio maksimalno dvojicu.
Selektor Tahitija: Osjećali smo se kao pobjednici!
Selektor amaterske nogometne reprezentacije Tahitija, Eddy Etaeta, smatra da su njegovi momci upisali "pobjedu" u susretu 2. kola grupe B Kupa konfederacija uprkos porazu od 10:0.
Aktuelni svjetski i europski prvak Španija je bila "krvnik" reprezentacije iz polinezijskog otočja u četvrtak navečer, no Tahićani su nadmoćno slavili kada je podrška s tribina u pitanju. Brazilski navijači na tribinama Maracane bodrili su Tahiti od prve do posljednje minute susreta, dok su istovremeno zviždali pri svakom dodiru lopte Španaca. Iako je susret završio s visokim porazom, Tahiti je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zaradio gromoglasne ovacije.
"Bilo je to veliko iznenađenje za nas. Nismo očekivali takvu sjajnu podršku navijača Maracane. Ne samo da nismo očekivali, već nikada nismo dobili takve ovacije! To je bilo važnije od samog rezultata. Izgubili smo 10:0, ali osjećali smo se kao pobjednici nakon završetka susreta", rekao je Etaeta, pa zaključio:
"Poznatiji smo u Brazilu nego na Tahitiju i to je frustrirajuće. Mnogi naši zemljaci nisu ni znali da igramo ovdje. Budućnost? Mislim da ćemo kroz koju godinu biti daleko kompetitivniji."