Trener Benfike Horhe Hesus na koljenima

Nevjerovatna završnica portugalskog prvenstva donijela je suze na lica oba rivala koja su se borila za titulu: Benfika je u pretposljednje kolo ušla sa dva boda prednosti u odnosu na Porto kome je gostovala, imala je 1:1 do 91. minuta a onda je rezervista, 19-godišnji Kelvin Mateus donio trijumf Portu od 2:1 i bod prednosti pred posljednju rundu nadmetanja.

Skoro cele sezone ekipa Benfike igrala je fantastično, došla i do finala Lige Evrope (slijedeće srijede protiv Chelsea), a tri kola prije kraja prvenstva imala je "+4" u odnosu na prvog pratioca. Remi sa Estorilom nagovestio je da se sprema krah.
Isprva je na ovom gostovanju Benfika bila konkretnija, preko Lime je povela jer se on našao usamljen kod dalje, lijeve stative poslije šuta Garaja, ali je na oduševljenje domaće publike uskoro počeo preokret.
Varela je izjednačio uz obilatu pomoć Maksija Pereire i Benfikinog golmana Aleksa, koji su "uterali" loptu u mrežu dosadašnjeg lidera šampionata, a onda se u prvom minutu sudijske nadoknade vremena desilo priželjkivano čudo.
Rezervisti Leidson i Kelvin probili su bedem rivala brzim napadom po lijevoj strani, usledio je izuzetno hrabar, lucidan šut levom noge sa ivice kaznenog prostora - i lopta je odsjela u mreži Benfike, izazvavši erupciju oduševljenja navijača koji su u plavo obojili tribine stadiona.
Benfika će poslije finala Lige Evrope igrati protiv slabašnog Moreirensea, nadajući se da će ostvariti pozitivniji bodovni učinak od Porta, koji gostuje trećeplasiranoj Fereiri, koja je na svom terenu izgubila samo jednom ove sezone - i to od Benfike.