Bez obzira na rezultat u finalu FA kupa

Posao Roberta Mancinija u Manchester Cityju mogao bi da bude prekinut po završetku sezone, bez obzira na rezultat u finalu FA kupa.

Manchester City nije uspio da odbrani titulu Premiershipa, dok je u Ligi prvaka ispao još u grupnoj fazi takmičenja. Mnogi u Engleskoj vjeruju da osvajanje FA kupa neće biti dovoljno da Mancini zadrži svoju poziciju. Među njima je i bivši defanzivac kluba, Deni Mils.
"Bila je ovo godina razočarenja za City. Takmičenje u Ligi prvaka se završilo katastrofalno, kao i u Premier ligi. Mislim da za većinu najvećih klubova drugo mjesto i trofej kupa nije zadovoljavajući rezultat", izjavio je Mils.
I sam Mancini priznaje da mu posao sljedeće sezone nije zagarantovan. Mediji spekulišu da bi na klupi "Građana" mogao da ga nasljedi Pelegrini, ali on želi da se fokusira samo na predstojeće utakmice.
"Želim dobar rezultat, ali znamo šta sve u fudbalu može da se dogodi. Ukoliko osvojimo kup ljudi će biti zadovoljni sezonom. Ipak, u Interu sam osvojio sedam trofeja za četiri sezone, a oni su me ipak otpustili", izjavio je Mancini.