Bayern potvrdio dominaciju

U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka Barcelona i Bayern izborili su plasman u polufinale. Katalonci su sa PSG -om na Camp Nou stadionu odigrali 1:1, ali su zbog gola više u gostima prošli dalje. Bayern je golovima Mandžukića i Pizarra savladao Juve u Torinu i potvrdio dominaciju u oba meča. Katalonci i Bavarci su se tako pridružili Realu i Borussiji iz Dortmunda u polufinalu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Barcelona - PSG 1:1 (2:2 prvi meč)

Lider španskog i francuskog prvenstva odmjerili su snage na Camp Nou stadionu. U uvodu treba naglasiti da je prvi okršaj okončan rezultatom 2:2 i sve je sugerisalo da će Ibrahimović i društvo krenuti ofanzivno. No, domaći prvi prijete. 

U 3. minuti Xavi je izveo slobodan udarac, ali lopta odlazi pored gola. 
Gosti su uzvratili u 15. minuti preko Moure koji šutirao, ali pravo u Valdesa. Igrao se 24. minut kada Lavezzi nije iskoristi dobru priliku za PSG. Samo četiri minute kasnije Ibrahimović ubacuje za Mouru koji šutira glavom, ali čuvar mreže Barcelone izbacuje loptu u korner. Mreže su ostale netaknute u prvih 45 minuta. 
Gosti su i u drugom poluvremenu nastavili sa atacima. Incijativa se isplatila u 50. minuti. Ibrahimović sjajno proigrava Pastorea koji matira Valdesa za 0:1. 
Nakon pogotka PSG-a Messi, koji je ovaj okršaj počeo na klupi za rezervne igrače, odmah je otišao na zagrijavanje. Argentinac je u 61. minuti ušao u igru, a zamijenio je Fabregasa. Oko gostiju iz Francuske plela se mreža. Messi je u 70. minuti napravio solo prodor, aistirao za Villu koji proigrava Pedra. Ovaj efektno pogađa za 1:1, što je, kasnije će se uspostaviti, bio i konačan rezultat. Barcelona je zbog gola više u gostima izborila plasman među četiri najbolja kluba na Starom kontinentu. 

Juventus – Bayern 0:2 (0:2 prvi meč)

Tim iz Torina imao je težak zadatak u revanšu Lige prvaka protiv novog prvaka Njemačke. Pirlo i saigrači krenuli su snažno od prvog sudijskog zvižduka. Igrao se 8. minut kada je svoj udarac oprobao Marchisio, ali je lopta otišla preko gola. Samo minut kasnije u dobroj prilici našao se Mandžukić. No, njegov udarac je izblokiran u presudnom momentu. 
U 24. minuti Pirlo je sa vrha šesnaesterca pucao iz slobodnjaka, ali je Neuer izbio loptu u korner. Stara Dama pokušala je do kraja prvog dijela postići gol, ali su Nijemci osujetili sve nalete Italijana. Na odmor se otišlo bez golova. 
Na samom otvaranju drugog dijela novi uzdasi na tribinama. Pirlo izvodi novi slobodan udarac, ali bez uspjeha. U narednom napadu Quagliarella dobro šutira, ali pogađa vanjsku statitivu. Uzvratio je Robben koji je u 57. minuti pogodio okvir gola.
Sve dileme oko putnika u polufinale riješio je Mandžukić koji je pogodio mrežu domaćih u 64. minuti. Pizarro je u sudijskoj nadoknadi udvostručio vodstvo gostiju.