Pred ogled sa bivšim klubom

Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida, u srijedu će zaigrati protiv svog bivšeg kluba Manchester Uniteda u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka...

Ronaldo je dres "Crvenih vragova" nosio šest godina, od 2003. do 2009. godine, kada je prešao u Real Madrid. S Manchester Unitedom je osvojio devet trofeja, uključujući Ligu prvaka u sezoni 2007/08, te tri naslova državnog prvaka.
"Period u Manchester Unitedu bio je fantastičan dio mog života. Tamo sam sve osvojio. Možda je to razdoblje karijere u kojem sam najviše uživao, jer sam bio tako mlad. Dolazak s 18 godina u Manchester United, jedan od najvećih klubova na svijetu, to je bilo ostvarenje sna. Jer sam dobio priliku igrati s nogometašima koje sam prethodno mogao samo gledati na televiziji. Možda zbog toga imam osjećaj da sam tada najviše uživao u karijeri".
"Nemojte me krivo shvatiti, nije da ne uživam i sada u Real Madridu. Uživam. Ali, sada sam sazrio, ipak sam stariji. Nije više slučaj da sanjam svoje snove kao kada sam bio mlad. S 28 godina nisam više na počecima. Sada sam u srednjim godinama".
Na kraju je Ronaldo ponovio ono što je već puno puta i ranije rekao.
"Osvajanje Lige prvaka je moj najveći cilj u Real Madridu. Za moj klub je to vrlo posebno takmičenje, jer želimo osvojiti jubilarnu, 10. titulu", zaključio je Portugalac.