Menadžer Uniteda traži istragu

Defanzivac Ezekiel Zeki Fryers ovih je dana dres belgijskog Standarda iz Liježa zamijenio onim engleskog Tottenhama. Do prošlog je ljeta 20-godišnji defanzivac bio član Manchester Uniteda.

Sir Alex Ferguson bio je bijesan kada je čuo za koliko je novca Tottenham dobio Fryersa. 
"Premier liga mora blokirati registraciju Fryersa za Tottenham, prije nego u potpunosti provjeri sve okolnosti tog transfera. Ubijeđen sam da će naći nepravilnosti o dokaze da je Tottenham igrao nepošteno u ovom slučaju, i to u dosluhu s igračem", izjavio Ferguson. 
Priča o Fryersu počela je još prije godinu dana, u januarskom prelaznom roku 2012.. Tada je Tottenham želio kupiti Fryersa od Uniteda, no sir Alex je tražio šest miliona funti, što je Suprsima bilo mnogo. 
U isto vrijeme, Fryersu je Ferguson nudio da produži ugovor, uz sedmičnu plaću od "čitavih" 1.500 funti. Mladi je igrač tu ponudi shvatio kao uvredu. Sačekao je ljeto i onda za sitne novce potpisao za Standard iz Lieža. 
Odigrao je tek sedam utakmica za belgijsku ekipu, i nakon samo četiri mjeseca potpisao za Tottenham. Uglavnom, kada je novac u pitanju, završilo je ovako: Tottenham je ukupno platio tri miliona funti (pola od iznosa koji je tražio United), milion funti dobio je Manchester United, a Standard duplo više, dva miliona funti za igrača kojeg je u svojim redovima držao četiri mjeseca. 
A, Zeki Fryers je dobio sedmičnu plaću od 20.000 funti. 
Ferguson tvrdi da je Tottenham još u januaru prošle godine, kada su odbili platiti šest  miliona funti, osmislio nepošten plan, zajedno sa igračem i njegovm menadžerom.