Ostrvski mediji su već osudili imenovanje Thomasa Tuchela na mjesto selektora nogometne reprezentacije Engleske.

Iskusni strateg će postati prvi Nijemac na klupi Gordog Albiona, a Daily Mail ga nije dočekao "raširenih ruku" pa je jasno da će mu u takvoj atmosferi biti jako teško raditi.

Naime, pomenuti portal je na današnjoj naslovnici objavio fotografiju njemačkog stručnjaka uz opis "Crni dan za engleski nogomet".

Dodaje se kako se "Tri lava" kockaju s izborom Tuchela, koji će zarađivati oko sedam miliona eura godišnje, na mjesto selektora te da Nijemac ima 18 mjeseci da pokaže da je zaslužio mjesto na selektorskoj funkciji.


Naslovnica Daily Maila (Foto: Twitter)

Tuchel će na klupi naslijediti Garetha Southgatea koji je napustio klupu Engleske poslije Evropskog prvenstva u Njemačkoj gdje je Gordi Albion zaustavljen u finalu od Španije.

Privremeno ga je naslijedio Lee Carsley koji je vodio Engleze na četiri utakmice te je ostvario učinak od tri pobjede te poraza od selekcije Grčke.

S druge strane, Tuchel je u karijeri između ostalog vodio Mainz, Dortmund, PSG te pomenute Chelsea i Bayern, a posao u Engleskoj će mu biti prvi selektorski u karijeri.