UTAKMICA 3. KOLA

Nogometaši Kosova pobijedili su u Kaunasu u trećem kolu Lige Nacija selekciju Litvanije rezultatom 2:1 te su tako zabilježili i drugi trijumf u svojoj grupi Lige C.

U ne toliko sadržajnom prvom poluvremenu Kosovo je bilo za nijansu bolji rival i do vodstva su stigli u 20. minuti susreta. Zhegrova je odigrao dupli pas s Muslijem i potom se nezadrživo sjurio u šesnaesterac odakle je pogodio suprotni ugao domaćeg golmana za 1:0 vodstvo Kosova.

I Litvanija je preko Gineitisa postigla pogodak u prvom poluvremenu, ali je on nakon gledanja VAR-a bio poništen zbog ofsajda. Na pauzu se tako otišlo s vodstvom Kosova od 1:0.

Litvanija se probudila u nastavku utakmice, ali nisu uspijevali stvoriti potreban pritisak s kojim bi došli do većeg broja prilika i u konačnici do gola. S druge strane, Kosovo je rijetko prijetilo, a iz jedne takve situacije u 65. minuti su udvostručili vodstvo. Krasniqi je pogodio na asistenciju Rashice.

Domaći su ipak šest minuta prije kraja meča uspjeli ublažiti poraz golom Golubickasa za konačnih 2:1 za gostujuću selekciju.

Kosovo je ostalo na drugom mjestu svoje grupe u Ligi C sa šest bodova koliko ima i vodeća Rumunija koja će kasnije odigrati svoj susret trećeg kola s Kiprom. Litvanija je i dalje bez bodova. U narednom kolu Kosovo dočekuje Kipar, dok će Litvanija ugostiti Rumuniju.

Rezultat i strijelci:

Litvanija - Kosovo 1:2 (Golubickas 84' - Zhergova 20', Krasiqi 65'

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore