KRAJ DUGE TRADICIJE?

Nogometaš Monze Daniel Maldini mogao bi postati prvi nogometaš u svojoj porodici koji će se pridružiti jednom od velikih rivala Milana u historiji, a to bi mogli biti Inter ili Juventus.

Maldini je u dobroj formi te je zaslužio poziv u reprezentaciju Italije, za koju je igrao i njegov otac Paolo.

Prezime Maldini se godinama povezuje s Milanom, njegov djed Cesare je proveo 12 sezona igrajući za Rossonere u periodu između 1954. i 1966. godine, a potom je njegov otac Paolo cijelu karijeru posvetio klubu (25 godina) sa San Sira i postao legenda.

Međutim, nakon što je prošao sve mlade selekcije Milana i debitovao za prvi tim, Danielu je rečeno da može napustiti klub. Poslije dvije epizode u Speziji i Empoliju, italijanski napadač je stigao u Monzu na posudbu, koja je prešla u transfer. Svojim igrama je uspio privući pažnju nekoliko velikih klubova, među kojima su Inter i Juventus.

Tuttosport piše da je direktor Intera Piero Ausilio viđen na U-Power stadionu, gdje je gledao utakmicu Monze i Rome. Maldini je jedno od dva imena na njegovoj listi, jer je tu i veznjak Warren Bondo.

Juventus također prati Daniela te bi ga mogao pokušati dovesti u svoje redove tokom zime. Ipak, posao možw pokvariti klauzula koja omogućava Milanu da ga vrati u svoje redove, kao i pravo na 50 posto profita od narednog transfera.