PRONAĐEN U BAZENU

Obdukcija koja je obavljena na tijelu tragično preminulog grčkog nogometaša Georgea Baldocka potvrdila je da je uzrok njegove smrti bilo utapanje.

Obdukcija je obavljena na Medicinskoj forenzici Univerziteta u Atini, a obavljena su i neophodna toksikološka ispitivanja, čiji rezultati još nisu objavljeni, jer im je potrebno neko vrijeme da se analiziraju.

Kako se pokazalo, smrt je nastala uslijed utapanja, odnosno, živ je gutao vodu. Nije bilo tragova, modrica ili povreda koje bi ukazivale na bilo kakvo krivično djelo ili nasilnu smrt.

Drama je počela sinoć kada je njegova supruga, koja je bila u Engleskoj, počela da ga traži, pošto je njihovo dijete imalo rođendan.

Defanzivac Panatinaikosa nije odgovarao na njene pozive i ona se zabrinula, pa je alarmirala vlasnika kuće da ode do kuće i vidi šta se dešava.

Čim je stigao na lice mjesta, nešto poslije 22:25 i ušao u kuću, vlasnik kuće je ugledao Baldocka onesviješćenog u bazenu i u 22:29 obavijestio je Hitnu pomoć koja je poslije devet minuta već stigla.

Nažalost, sve što su mogli je da konstatuju smrt 31-godišnjeg nogometaša.

Ono što je definitivno, jeste da u posljednje vrijeme Baldock nije imao nikakvih zdravstvenih problema, a pored bazena je navodno pronađena flaša votke, te će toksikološki nalazi tek potvrditi da li je bio pod utjecajem određenih sredstava.