ODLAZAK BALDOCKA

Nogometaš Panathinaikosa George Baldock (31) pronađen je sinoć u beživotnom stanju u bazenu svoje kuće u Atini, a grčki mediji već donose detalje o tome šta se i kako odigralo jučer, sinoć i tokom noći.

Naime, Baldockova supruga koja živi u Engleskoj s njihovim djetetom jučer je u toku dana bezuspješno pokušala stupiti s njim u kontakt te je veliki broj poziva ostao bez odgovora, piše Gazzetta.

Supruga je potom pozvala vlasnika kuće u kojoj je njen suprug boravio i upitala da li on možda zna nešto više. Potom je vlasnik otišao na adresu i pronašao Baldockovo tijelo u bazenu.

Hitna pomoć je pozvana u 22:29 sati, a vozilo s ljekarskim timom već u 22:38 sati je stiglo na mjesto tragedije i bilo u poziciji samo da konstatuje smrt.

Na Baldockovom tijelu, prema navodima Gazzette, nije bilo nikakvih povreda, niti tragova nasilja.
Kada smrt nastupi u domu potrebno je, prema grčkom zakonu, da tijelo bude iznijeto u prisustvu doktora sudske medicine tako da je cijeli proces potrajao.

U međuvremenu su se ispred kuće u kojoj je Baldock živio okupili njegovi saigrači i treneri iz Panathinaikosa, uz nekoliko članova uprave kluba i navijača.

Iako je policija pokrenula istragu o smrti reprezentativca Grčke, malo toga će se znati prije nego što javnost bude obaviještena o rezultatima autopsije.