ZAKAZAN SASTANAK

Posrnuli engleski velikan Manchester United sutra će donijeti konačnu odluku o sudbini Erika Ten Haga, trenera koji bilježi loše rezultate iz dana u dan i najvjerovatnije broji posljednje sate na klupi slavnog tima s Old Trafforda.

Rukovodstvo kluba će, zanimljivo je, u Londonu održati sutra ključni sastanak na kojem će biti određena sudbina nizozemskog stručnjaka. Otkaz ne bi trebao biti doveden u pitanje, a razlog je taj što je ekipa upisala najslabiji početak sezone još od 1992. godine.

Ten Hag je jučer nakon remija s Aston Villom bez golova saopćio kako i dalje ima dobar odnos sa čelnicima kluba, ali je jasno da mu ni to ne bi trebalo pomoći kada se sutra stave na sto njegovi rezultati.

Ugledni britanski novinar David Ornstein je informisao kako će klupski čelnik Jim Ratcliffe prisustvovati sastanku, ali i da treba obaviti razgovore s potencijalnim kandidatima. U slučaju otkaza, Ten Hag će dobiti nevjerovatnih 21 milion eura odštete.

Prema pisanju britanskih medija jutros, među kojima se izdvaja Samuel Luckhurst, lokalni novinar blizak Manchester Unitedu, rukovodstvo kluba odabralo je Thomasa Tuchela kao Ten Hagovog nasljednika. Nakon neslavne epizode u Bayernu, s kojim prošle sezone nije uspio osvojiti titulu u Bundesligi, Tuchel bi mogao dobiti novi izazovan zadatak u Evropi.

Ranije se pominjala i mogućnost dovođenja Simonea Inzaghija, ali je trenutni trener Intera preskup za Crvene đavole i nema namjeru mijenjati sredinu nakon što je sezona počela.