IMAO NAJBOLJI POGLED

Tokom drugog poluvremena utakmice između Chelseaja i Nottingham Foresta (1:1) dogodila se prava makljaža na terenu u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači s obje strane, ali ne i najveća zvijezda Chelseaja Cole Palmer.

Sukob se dogodio u 88. minuti susreta pri rezultatu 1:1. Prethodno su gosti poveli golom Chrisa Wooda, da bi na 1:1 poravnao Noni Madueke.

Žarišna tačka bio je trenutak kada je defanzivac gostiju Neco Williams odgurnuo Marca Cucurellu ispred trenera Enza Maresce. Manji okršaj tada se pretvorio u masovnu tučnjavu nogometaša s obje strane.

Na teren su utrčali i članovi stručnog štaba oba tima, kao i rezervni igrači, a na snimku se vidi Chelseajev Nicolas Jackson za kojeg se čini da udara protivničkog igrača.

No, najviše pažnje privukao je najbolji igrač i najveća zvijezda Chelseaja Cole Palmer. Reprezentativac Engleske ne samo da nije učestvovao u tučnjavi, već je sjeo na teren i iz zanimljive perspektive pratio sve što se događa ispred njega.

Mnogi su na društvenim mrežama pohvalili ovaj Palmerov potez smatrajući da je pokazao o kakvom se nogometnom džentlmenu radi, dok drugi sumnjaju da se "povukao" jer je imao žuti karton u tim trenucima te da je strahovao od mogućeg isključenja.

Iako nije uspio iskoristiti igrača više i doći do potpunog preokreta, Chelsea je ostao na četvrtom mjestu u Engleskoj uoči reprezentativne pauze.