Dokumentarni film "Nemate ideje" prati španskog stručnjaka Luisa Enriquea tokom prve sezone u Paris Saint Germainu, a danas je objavljen jedan od dijelova pomenutog dokumentarca.

U njemu je prikazan motivacioni govor Luisa Enriquea koji objašnjava Kylianu Mbappeu kako mora više raditi u odbrani i biti primjer lidera u ekipi.

"Pročitao sam da si kao Michael Jordan. Znaš šta bi Jordan uradio u ovakvim situacijama? Jordan bi zgrabio saigrače za m*da i branio se kao ku.vin sin. Moraš biti primjer, prvo kao igrač, a onda i kao nogometaš", govorio je Španac najboljem igraču Parižana dva mjeseca prije njegovog odlaska u Real Madrid.

PSG je izgubio 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Parku prinčeva od Barcelone rezultatom 3:2, ali je na Montjuicu slavio rezultatom 4:1 i plasirao se u polufinale.

Enrique je želio objasniti najboljem igraču kako se mora ponašati u revanš susretu protiv njegove bivše ekipe gdje je bio i igrač i trener.

"Moraš markirati Cubarsija, moraš markirati i Ter Stegena. Moraš provesti cijelu utakmicu pritiskajući Cubarsija i ne dopustiti mu da ide naprijed kao i Ter Stegena da igra brzo. I onda se moraš vratiti nazad još brže. Zašto ćeš to raditi? Zato da budeš lider", dodao je Enrique.

U to vrijeme Mbappe još nije zvanično saopštio da odlazi iz PSG-a, uradio je to mjesec nakon tog duela, ali se iza zatvorenih vrata znalo da odlazi što mu je Enrique i govorio.

"Ovo je ono što želim da uradiš kao lider u preostala dva mjeseca koja ćeš provesti u klubu. Želim da odeš kroz velika vrata i kao veliki čovjek, da niko ne sumnja u tebe Kiky, ali to moraš zaraditi. I to ne napadom. Znam da si tu najbolji na svijetu, nema nikog boljeg od tebe, to znam, ali da bi bio najbolji ikad, moraš pomagati u odbrani. To je lider, to je Michael Jordan".

Mbappe je odigrao deset utakmica ove sezone za Real Madrid, postigao je sedam pogodaka i upisao asistenciju. Za reprezentaciju Francuske e u 86 nastupa pogodio 48 puta.