NASTAVLJA RUŠITI REKORDE

Lionel Messi je postigao dva sjajna gola, a Luis Suárez se također upisao u listu strijelaca u meču u kojem je Inter Miami pobijedio Columbus Crew 3:2 i tako osvojio MLS Supporters Shield, titulu koju svake godine osvaja najbolji tim u regularnoj sezoni.

Ovaj trofej predstavlja drugu titulu u kratkoj historiji Intera Miamija nakon Liga kupa koji je osvojio 2023. godine nekoliko sedmica nakon dolaska u klub Lea Mesija, Sergija Busquetsa i Jordija Albe.

Za Messija je ovo 46. trofej u karijeri, te se dodatno učvrstio na listi najtrofejnijih nogometaša svih vremena ispred Danija Alvesa sa 43, a bila je to peta utakmica sa dva gola u MLS sezoni za Messija, koji sada ima 17 golova u 17 ligaških utakmica ove sezone i čak 15 asistencija.

Propustio je 15 MLS mečeva Intera Miamija 2024. godine zbog obaveza u reprezentaciji Argentine ili zbog dvomjesečnog odsustva koje mu je bilo potrebno da se oporavi od teško povrijeđenog skočnog zgloba.

Ova titula također garantuje Inter Miamiju prednost domaćeg terena tokom cijelog MLS play-offa, uključujući i eventualno finale.

Sa dva preostala meča regularnog dijela sezone, Inter Miami juri rekord MLS-a po broju bodova u jednoj sezoni, jer trenutno imaju 68 bodova. Ukoliko pobijede u obje preostale utakmice nadmašili bi rekord New England Revolutiona od 73 boda od 2021. godine.