U LIGI PRVAKA

Najpoznatija evropska navijačka grupa po podršci Palestini i tamošnjem narodu, Celticovi ultrasi pod nazivom Green Brigade (Zelena brigada), napravili su novi šou, ovoga puta u Ligi prvaka protiv Borussije Dortmund.

Celticovi navijači ne mare za zabrane i kontinuirane kazne. Po dolasku u Njemačku striktno im je zabranjeno da unesu parole koje UEFA karakteriše kao političke, ali su i pored toga smislili način kako da njihova poruka odjekne Evropom i svijetom.

Pripadnici Zelene brigade su osmislili način da unesu poruku. Parolu nisu unijeli "u komadu", već je svako od navijača imao slovo na majici. Kada su se sastavili, bila je ispisana poruka "Free Palestine", odnosno "Sloboda Palestini".

Sve je popraćeno bakljama, pa je šou bio upotpunjen. Ovoga puta navijači Celtica nisu samo istaknuli brojne palestinske zastave, već su dodali i libansku.

Znajući UEFA-ina stroga pravila i dosadašnje kazne Celticu, nema dileme da će i ovoga puta biti udar na džep kluba iz Glasgowa kojeg prate proirski navijači.

Za razliku od navijača, koji su uvijek na visini zadatka, nogometaši Celtica su doživjeli potpunu katastrofu na Signal Iduna Parku i poraženi su rezultatom 7:1 od Dortmunda.