Da i najveći stručnjaci mogu pogriješiti u procjeni igrača potvrda je strmoglav pad u karijeri Ravela Morrisona (31), nekada najvećeg talenta engleskog nogometa.

Prije 14 godina u nogometnom svijetu pojavio se golobradi klinac Ravel Morrison, uspoređivan s osmostrukim osvajačem Zlatne lopte Lionelom Messijem. Mediji su se takmičili ko će ga više zakovati u zvijezde, pa je tako nazivan "engleskim Messijem".

"Igrač koji se izdvajao od svih? Jednostavno je, Ravel Morrison. Ukoliko pitate bilo kojeg igrača iz tog doba Manchester Uniteda, reći će vam da je Ravel bio drugačiji nivo, iznad svih. Ravel je trebao biti tik uz Messija i Ronalda", govorio je njegov nekadašnji saigrač Joshua King.

Još bolje o njegovom talentu govori izjava legendarnog Rija Ferdinanda, koji kaže da je to najbolji igrač kojeg je veliki Sir Alex Ferguson gledao.
  "Igrao se sa svima na terenu dok je imao samo 14 godina. Menadžer Ferguson je mislio da je to najbolji igrač kojeg je gledao u toj dobi. Platio bih da ga gledam dok trenira, a kamo li da igra utakmicu", rekao je Ferdinand.

No, kada se pojavio kao najveća senzacija engleskog nogometa, niko nije mogao očekivati da će Morrison doživjeti takav pad. Još jedan igrač koji ga je gledao i s kim je radio u Manchester Unitedu, nekadašnja zvijezda Quinton Fortune, proglasio ga je "prirodno najtalentovanijim igračem ikada u Manchester Unitedu".



U timu je bio zajedno u veznom redu s Paulom Pogbom i Jesseom Lingardom, a kako se nije uspio nametnuti na Old Traffordu, Manchester United ga je prodao West Hamu. Uslijedile su brojne promjene klubova, ali je i dalje igrao za renomirane ekipe poput Lazija, West Hama, Sheffield Uniteda, Middlesbrougha...
  Promijenio je 14 klubova, a onda je najteži udarac doživio 2023. godine kada ga je američki DC United otpisao. Raskinut mu je ugovor i godinu dana bio je bez kluba, da bi jučer pronašao novi angažman.

Novi klub Ravela Morrisona šokirao je sve. Nekada najveći talent engleskog nogometa skrasio se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali ne u klubu iz prve, pa čak ni iz druge lige. Radi se o ekipi Precision FC, koja se takmiči u trećem rangu nogometa u Emiratima.

Daleko od nogometnog svijeta, Morrison će pokušati da uživa još malo na terenu, dok ga niko ne gleda, eventualno vrati fizičku formu i zaradi nešto novca.