RASPRAVA NA MREŽAMA

Afrički nogometaši i njihove godine česta su tema među ljubiteljima nogometa, pošto se gotovo na dnevnoj bazi iznenadimo podacima o starosti pojedinih igrača s ovog kontinenta.

Posljednji u nizu takvih slučajeva je onaj Davida Bagoolea, čije fotografije postaju viralne na društvenim mrežama poput Twitter, nakon što je potpisao ugovor sa ekipom Wakiso Giantsa.

Radi se o klubu iz Ugande, odakle dolazi i Bagoole, koji je predstavljen kao 26-godišnjak koji pokriva pozicije u veznom redu.

No, na osnovu njegovog izgleda mnogi nisu povjerovali da je Bagoole zaista rođen 1998. godine, ali njegova dokumentacija je u Africi prošla sve potrebne provjere i registrovan je kao 26-godišnjak.

"Kažu da ovaj čovjek ima 26 godina", "Afrička nogometna zvijezda postala je viralna nakon što je izjavila da ima 26 godina", "Bagoole je napravio pravu zabunu zbog svojih godina i građe", neki su od naslova i komentara na Twitteru.

Bagoole se na specijaliziranoj nogometnoj stranici Transfermarkt pojavljuje tek prije godinu, kada je registrovan kao igrač ekipe Vipers, odakle prelazi u Gaddafi FC, iz kojeg je ovih dana prešao u Wakiso Giantse.