Partnerka se predala nakon potjernice

Bivši njemački golman Claus Reitmaier (60) objavio je da je vratio svoju djecu koju je prije više od godinu i po otela njegova bivša partnerica Pricilla Patricia Lefoldt.

Ona i djeca Whitney (8) i Cyril (5) su bili u bjekstvu od januara 2023. godine, a početkom augusta ove godine za njom je raspisana međunarodna potjernica. Mjesec i po kasnije, osumnjičena se predala nadležnima.

"Zdravo, gotovo je, molim vas uklonite sve oglase za nestale osobe. Djeca su bezbijedna. Hvala Bogu. Hvala vam svima na podršci", napisao je 60-godišnji bivši golman, koji je tokom svoje aktivne karijere najveći trag ostavio u Wolfsburgu, a branio je i za Kaiserslautern, Karlsruher te Borussiju M'Gladbach.

U Bundesligi je skupio 335 utakmica, a sredinom devedestih bio je poznat kao specijalista za branjenje jedanesteraca.

"Presretan sam što mogu ponovo vidjeti svoju djecu nakon 616 dana. Dvoje djece je spašeno, nadam se da će sada sve biti u redu", rekao je Reitmaier za Bild.

Njegova bivša partnetrka (nisu bili u braku) 15. januara 2023. godine nije vratila dvoje djece ocu, suprotno ugovoru o starateljstvu.

Uprkos opsežnim istražnim mjerama u bliskoj saradnji sa drugim saveznim državama, mjesecima se nije moglo otkriti gdje se nalaze žena i djeca.

Stoga je, na zahtjev javnog tužioca, okružni sud Mönchengladbach izdao nacionalni i evropski nalog za hapšenje i naložio javnu potragu za optuženim. Oboje djece su sada vraćeni ocu nakon što se 35-godišnja žena predala.

Navodno je Reitmeierova bivša partnerka boravila u sjevernoj Njemačkoj i Austriji dok su djeca bila kod bake.