ISKORISTIO PAUZU

Engleska nogometna zvijezda Raheem Sterling prihvatio je kršćanstvo i krstio se u crkvi na rodnoj Jamajci tokom reprezentativne pauze.

Raheem Sterling iza sebe ima zanimljivo ljeto u kojem je transferom ostvario napredak u karijeri jer je dres Chelseaja zamijenio onim iz Arsenala i tu će se, po svemu sudeći, boriti za titulu prvaka Engleske.

Iako se radi o jednoj od najvećih zvijezda engleskog nogometa, već neko vrijeme ga nema u reprezentaciji, pa tako nije nastupao ni protiv Irske i Finske na startu Lige nacija ove i prošle sedmice.

Sterling je pauzu iskoristio kako bi otputovao na rodnu Jamajku, gdje je odlučio obaviti važan vjerski obred i prihvatiti kršćanstvo, čime je, kako ističe, shvatio da je tokom cijelog života jurio pogrešne stvari.

Napadač Arsenala se krstio u crkvi na Jamajci, a videosnimci su objavljeni na društvenim mrežama. Tako je Sterling ispunio obećanje dato 2013. godine u jednom intervjuu.

"Nisam 100 posto religiozan, ali je moje uvjerenje snažno. Kada dođe trenutak, bit ću kršćanin", rekao je Sterling prije 11 godina, a taj trenutak je očigledno i došao.

Inače, Raheem Shaquille Sterling rođen je 1994. godine na Jamajci. Nažalost, otac mu je ubijen kad je Raheem imao samo dvije godine, nakon čega je s majkom preselio u London.

Za reprezentaciju Engleske Sterling je odigrao 82 utakmice i postigao 20 golova. S Manchester Cityjem je osvojio četiri titule prvaka Engleske.