STARE NAVIKE

Proslavljeni brazilski napadač, koji je tokom karijere odlučio nastupati za Španiju, Diego Costa ponovo je došao u centar pažnje zbog svog nepopravljivog temperamenta koji ga je toliko puta tokom karijere dovodio do suspenzija.

Diego Costa (35) možda jeste napustio Evropu, ali definitivno nije svoje stare navike. Jedan od najvećih "prgavaca" u svijetu nogometa sada je baš pretjerao, jer se potukao na utakmici U-20 ekipa u Brazilu.

Ovaj 35-godišnji napadač trenutno je član brazilskog Gremija, a tokom reprezentativne pauze nastupio je na utakmici kvalifikacija za Kup Brazila u kojem su se sastale U-20 ekipe, a gdje mu je dozvoljen nastup, kao i ostalim seniorima, zbog održavanja takmičarskog ritma.

Costu je protivnički igrač faulirao na vrhu šesnaesterca, a igra se nastavila. Međutim, nekadašnji reprezentativac Španije nije se osvrtao na to, već je krenuo daviti protivničkog igrača.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama vidi se Costa koji bijesno reaguje nakon što ga je protivnik sasvim slučajno sapleo. S obje ruke ga je počeo daviti, nakon čega su ga sudija i saigrači jedva smirili.

I Costa i igrač protivničkog Juventudea odmah su isključeni. Gremio je do kraja utakmice poražen u utakmici u koju je prekomandovao nekoliko igrača iz seniorskog sastava.