TEŠKI DANI

Nogometaši Manchester Cityja sutra će dočekati Brentford u duelu četvrtog kola engleske Premier lige, a još uvijek nije poznato da li će u njemu nastupiti najveća zvijezda domaćeg tima Erling Haaland.

Razlog za neizvjesnu situaciju oko Haalanda nije nikakva povreda, već smrtni slučaj velikog prijatelja i mentora Ivara Eggjaea.

Haaland se jučer dirljivom porukom oprostio od velikog prijatelja i čovjeka u kojeg je imao maksimalno povjerenje. Ivar Eggja je preminuo u 59. godini, a poznat je po tome što je bio mentor i savjetnik dok se mladi nogometaš "probijao" u svijetu nogometa. Također, bio je vjenčani kum Haalandovog oca Alfieja.

Ono što je najviše zabrinulo navijače Manchester Cityja, ali i milione igrača planetarno popularne igrice Fantasy Premier League, jeste da je Pep Guardiola saopćio Haalandu kako može uzeti pauzu zbog žalosti i propustiti sutrašnji duel.

Norvežanin još nije donio odluku, pa tako sve fanove čekaju sati neizvjesnosti zbog toga da li će sutra zaigrati. Igrači Fantasyja polažu ogromne nade u Haalanda i pretežno su ga odabrali za kapitena u narednoj utakmici, tako da bi njegov izostanak bio težak udarac.

Haaland je na nevjerovatan način otvorio sezonu u engleskom nogometu zabilježivši dva hat-tricka u posljednja dva kola i postigavši ukupno sedam golova u tri uvodne pobjede Manchester Citjya.

Ako je vjerovati historiji sličnih slučajeva, Haaland bi mogao zaigrati sutra jer je u martu igrao na dan kad mu je baka preminula.