POTPUNO ZBUNJEN

Novi selektor Engleske Lee Carsley navukao je na sebe gnjev javnosti u ovoj državi, pošto je odbio pjevati himnu pred početak večerašnje utakmice Lige nacija protiv Irske, ljutog rivala Gordog Albiona.

Carsley nije želio pjevati himnu "God save the King", a prije utakmice je objasnio i zašto to ne želi uraditi, no argumentacija selektora nije naišla na odobravanje javnosti na Ostrvu.

Posebno su navijači ljuti jer je Carsley nekadašnji reprezentativac Irske, za koju je odigrao 39 utakmica, ali on tvrdi da njegova odluka nema veze s tim.

"To je nešto što sam radio i dok sam igrao za Irsku. Jednostavno nikada nisam pjevao himnu. Uvijek je fokus bio na igru i na prve akcije na utakmici", rekao je Carsley pred utakmicu.

"Otkrio sam da moram biti oprezan i da mi misli ne lutaju. Bio sam fokusiran na nogomet. Tako je bilo i kada sam bio selektor mlade selekcije, uvijek sam bio u zoni u tom trenutku", dodao je selektor Engleske.

Povrh svega, Carsley je napravio i nevjerovatan gaf uoči utakmice s Irskom, pošto je nakon što je izašao iz tunela sjeo na klupu Irske.

Potom su mu domaćini u Dublinu ukazali na propust i poslali ga na klupu za gostujući sastav.

Inače, duel Irske i Engleske je meč 1. kola nove sezone Lige nacija.