SAVRŠENA AKCIJA ZA GOL

Veliki derbi evropskog nogometa sinoć su u Ligi nacija odigrali Francuska i Italija na Parku prinčeva u Parizu, a gosti su slavili s ubjedljivih 3:1 i tako najavili bolje dane Azzurra.

Italija dugo nije odigrala bolji meč. Uprkos primljenom golu u 13. sekundi susreta, Azzurri su zaigrali kako niko od njih nije očekivao i do kraja utakmice potpuno razbili nemoćne Francuze.

Prvi gol na utakmici vidjeli smo već u 13. sekundi kada je Bradley Barcola doveo Francusku u vodstvo. Raspucani igrač PSG-a je pogodio u prvom napadu na utakmici i činilo se da će doći do lagane pobjede.
  Međutim, u 30. minuti vidjeli smo najljepši detalj utakmice. Italija je odigrala fenomenalnu akciju, Sandro Tonali je divno asistirao Federicu Dimarcu koji još bolje iz voleja pogađa za 1:1.

Italija je do potpunog preokreta došla u 51. minuti kada su gosti odigrali sjajnu kontru, a Davide Frattesi šutem iz prve pogađa za 2:1.

Francuzi su uspjeli izvršiti pritisak do kraja, ali nisu mogli do golaza poravnanje. Sve je riješio Giacomo Raspadori u 74. minuti nakon traljave reakcije odbrane Francuske.