DOČEKALE IH ZASTAVE

Nakon što su na Azijskom kupu prvi put u historiji prošli u nokaut-fazu, a onda i prvi put ikada izborili završnu fazu kvalifikacija, sada su velikim iznenađenjem otvorili finalnu rundu pohoda ka Svjetskom prvenstvu.

U posljednjih godinu dana, tokom kontinuiranog bombardovanja Izraela i rada u nehumanim uslovima, nogometaši Palestine prave historijske rezultate.

Reprezentativci nisu imali gdje vršiti pripreme, pa su to činili u drugim zemljama koje bi im ustupile mjesto, a za to vrijeme ostvarili su velike uspjehe na koje nije ostao imun nijedan neutralni navijač u svijetu.

Sada su velikom borbom uspjeli ostvariti veliki uspjeh. Palestinci su doputovali na najteže gostovanje u grupi kvalifikacija kod Južne Koreje i uspjeli osvojiti veliki bod u kvalifikacijama.

Kako to tradicija nalaže, u Južnoj Koreji rijetko ko osvoji bod, a Palestinci se time mogu pohvaliti nakon današnje utakmice završene rezultatom 0:0.

Taj bod mogao bi biti ključan u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i možda baš zahvaljujući njemu Palestince budemo prvi put gledali na Mundijalu 2026. godine.

U grupi se nalazi šest reprezentacija, a dvije prvoplasirane idu direktno na Svjetsko prvenstvo. Treća i četvrta igrat će play-off za plasman na Mundijal.

Rezultat:

Južna Koreja - Palestina 0:0

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore