EUFORIJA U TURSKOJ

Victor Osimhen je i zvanično prešao u Galatasaray koji se danas oglasio nakon što je kompletirao dovođenje nigerijske zvijezde kojeg su navijači istanbulskog kluba jučer dočekali poput božanstva.

"Postignut je dogovor s profesionalnim nogometašem Victorom Jamesom Osimhenom i njegovim klubom Napolijem za besplatni privremeni transfer igrača. Nogometaš će biti plaćen 6 miliona eura za sezonu 2024/25. sezonu. S poštovanjem prenosimo javnosti", poručili su iz Galatasaraya.

Najluđi transfer ovog ljeta okončan je i prigodnim videom u kojem se Osimhen pojavljuje na balu pod maskama, noseći svoju karakterističnu zaštitnu masku za lice, da bi je skinuo i tako zapanjio sve prisutne.
  Podsjetimo, Osimhen je završio u turskoj ligi zbog toga što je Napoli postavio cijenu od 130 miliona eura koju niti jedan evropski klub nije htio platiti, a Nigerijac je bio odlučan u namjeri napuštanja kluba.

Saudijski klub Al-Ahli umalo je uspio kompletirati transfer da bi pregovori propali u posljednji trenutak, a Chelseajeva ponuda nije bila dovoljno finansijski izdašna za Osimhena.

Nigerijac je na kraju završio u Galatasarayu na posudbi do kraja sezone.