ZAPLAKAO I POBJEGAO

Brojni transferi u historiji nogometa propadali su zbog ljekarskih pregleda, no ono što se dogodilo u finišu prijelaznog roka ovog ljeta, teško da se ikada ranije desilo.

U posljednjim satima prijelaznog roka engleski premijerligaš Fulham trebao je potpisati već "završeno" pojačanje. Radi se o nogometašu iz Gane Ernestu Nuamahu, koji od prošlog ljeta uspješno nastupa za Lyon.

Ugledni francuski list L'Equipe opisuje šta se desilo, a takva situacija zaista se ne pamti u modernom nogometu.

Fulham i Lyon dogovorili su transfer Nuamaha za 19 miliona eura i posao je priveden samom kraju. Engleski tim je stigao u Francusku u posljednjim satima prijelaznog roka kako bi se obavili ljekarski pregledi.

No, tu je "zapelo". Francuski mediji prenose da ih je na ljekarskom pregledu dočekao uplakani Nuamah, koji nije želio transfer, te da je u jednom trenutku pobjegao s ljekarskih pregleda, a transfer je prošao.

Mladić nogometaš je, prema navodima L'Equipea, briznuo u suze tokom ljekarskog pregleda i čak je nestao tokom završne faze procesa. Njegov agent ga tom prilikom nije uspio pronaći.

Vlasnik Lyona John Textor izvinio se svom nogometašu jer ga je bez njegove volje želio prodati u Englesku.

Mladi nogometaš stigao je u Lyon prošlog ljeta iz belgijskog RWDM-a. Igrao je još za Nordsjaelland u Danskoj te Right to Dream u Gani. Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 12 utakmica i postigao tri gola.