KAPACITETA 104.000

Fanovi Barcelone dobili su najljepše moguće vijesti jer je predsjednik kluba Joan Laporta najavio povratak kluba na renovirani Camp Nou do kraja godine.

Nogometni hram u centru Barcelone nastavlja poprimati novi izgled nakon što su u klubu 2022. godine krenuli s projektom rekonstrukcije stadiona vrijednim 1,4 milijarde eura. Stadion će biti povećan s 99.000 na 104.000 sjedećih mjesta.

Predsjednik kluba Joan Laporta jučer je na konferenciji za medije najavio da će se Barcelona vratiti na Camp Nou do kraja ove godine, što znači da je ostalo još samo nekoliko mjeseci da se katalonski velikan vrati na prepoznatljivo nogometno zdanje.

Do kraja godine bit će otvoren stadion sa "samo" 60 posto kapaciteta, a na početku sljedeće sezone između 90 i 95 posto jer će se radovi nastaviti.

"Uvjereni smo da je realnost povratak do kraja 2024. godine, iako se pojavljuju razne prepreke, svakodnevno ih prevladavamo. Želja da se vratimo što prije je apsolutna, a ako ne bude nekih nepredviđenih problema, vratit ćemo se za Novu godinu", rekao je jučer Laporta.

Na društvenim mrežama objavljeni su novi videosnimci koji pokazuju kako trenutno izgleda renovirani stadion.

To je samo nastavak dobrih vijesti za navijače Barcelone koji slave početak života s novim trenerom Hansijem Flickom. Katalonci su u prva četiri duela La Lige ostvarili isto toliko pobjeda i dominantnom igrom najavili su bolje dane, te borbu za trofeje u ovoj sezoni.