ROK DO 13. SEPTEMBRA

Napadač Napolija Victor Osimhen nakon propalog transfera u Saudijsku Arabiju još uvijek nije našao rješenje za nastavak karijere, no izvještaji medija u Italiji govore da bi mogao u Tursku.

U Napoliju više ne računaju na Osimhena iako su pregovori s Al-Ahlijem, ali i s Chelseajem, definitivno propali. Direktor Giovanni Manna i trener Antonio Conte jasno su rekli da on neće biti vraćen u tim jer je prvobitno tražio odlazak, međutim, prijelazni rok je prošao u Italiji i na većini evropskih tržišta. Ipak, i dalje postoje opcije, a jedna od njih je Turska.

Sky Sport Italija i Corriere dello Sport javljaju da traju pregovori o posudbi, tako da bi Osimhen mogao preći u Galatasaray. Ovaj napadač zarađuje 10 miliona eura po sezoni, tako da bi klubovi morali dijeliti sredstva za njegova primanja, a druga opcija je da ih Galatasaray u potpunosti preuzme i da pri tome ne plati ništa za posudbu.

Prijelazni rok u Turskoj traje do 13. septembra, tako da vremena za dogovor ima.

Francuski RMC Sport piše da je Osimhen već prihvatio da pređe u Galatu te da je sada sve na dogovoru klubova. Napadač turskog kluba Mauro Icardi se povrijedio i neće ga biti najmanje mjesec.