NORVEŽANIN NE POSUSTAJE

Norveški napadač Erling Haaland igra u spektakularnoj formi, a na svakoj lopti koju nosi kući nakon hat-tricka dočeka ga interesantna poruka saigrača.

Haaland je u prva tri kola engleske Premier lige postigao dva hat-tricka, postigao ukupno sedam golova i svom Manchester Cityju donio tri pobjede u novoj sezoni.

Čini se da je brutalniji nego ikada ranije, a razlog bi se mogao kriti u pojačanim treninzima tokom cijelog ljeta jer je njegov trener Pep Guardiola otkrio da Haaland ostaje trenirati po pola sata nakon svakog treninga, što nikada prije nije radio.

Kako to obično biva, igrač koji postigne hat-trick loptu s utakmice nosi kući, a Haaland ih je od dolaska u Manchester City ponio kući čak osam u tek nešto više od dvije sezone.

Svi igrači Manchester Cityja se potpisuju na loptu za uspomenu Haalandu, a u svlačionici kluba s Etihada je očigledno nekome dosadilo da potpisuje lopte za Norvežanina, pa mu je počeo slati zanimljive poruke.

Nakon hat-tricka u drugom kolu protiv Ipswicha, neko iz svlačionice Cityja je Haalandu napisao: "Umoran sam od potpisivanja lopti", da bi nakon novog hat-tricka protiv West Hama otišao korak dalje i uputio mu psovku u šali: "Odj..i".

Kako je Haaland krenuo u novu sezonu, njegovi saigrači će se napotpisivati lopti u bližoj budućnosti.