Sjajna zabava u Premiershipu

Dvije vrlo uzbudljive utakmice trećeg kola Premier lige odigrane su juče u terminu od 14:30, a Chelsea nije uspio savladati Crystal Palace u malom gradskom derbiju.

Chelsea je postigao šest golova Wolverhamptonu u prošlom kolu, pa je danas osokoljen visokim trijumfom dočekao manjeg gradskog rivala u nadi da će ostvariti novu pobjedu. No, nije bilo lako.

Plavci su u vodstvo došli u 25. minuti preko Nice Jacksona, koji je lako pogodio praznu mrežu poslije nesebičnog dodavanja Colea Palmera. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Ipak, gosti su se vratili u igru u 54. minuti preko najveće zvijezde Eberechija Ezea. Reprezentativac Engleske je sjajno pogodio s dvadesetak metara za 1:1.

Iako je Chelsea do kraja utakmice pokušao doći do pobjede, to na kraju nije uspio i londonski rivali su podijelili po bod.

Kao i obično kada se sastanu Newcastle i Tottenham, zabava je i danas bila zagarantovana, a utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist domaćih Svraka.

Tottenham je prilično ofanzivno krenuo, ali je onda jedan trenutak dekoncentracije donio Newcastleu vodstvo u 37. minuti. Lloyd Kelly prolazi po lijevoj strani i ubacuje, a Harvey Barnes usamljen pogađa mrežu Tottenhama.

Nakon 1:0 na poluvremenu, Tottenham je krenuo svim silama naprijed, a isplatilo se nakon autogola Dana Burna.

Kada se činilo da bi Spursi mogli preokrenuti rezultat, Jacob Murphy dodaje do Alexandera Isaka u situaciji dva na jedan s golmanom Tottenhama za konačnih 2:1.

Rezultati i strijelci:

Chelsea - Crystal Palace 1:1 (Jackson 25' / Eze 54')

Newcastle - Tottenham 2:1 (Barnes 37', Isak 78' / Burn autogol 56')