GUARDIOLA OTKRIO

Iako je i u prethodne dvije sezone bio nevjerovatno dominantan, Erling Haaland je na startu ove raspucaniji nego ikada ranije, a to može biti zbog velike promjene koju je napravio ovog ljeta.

Haaland je u prva tri kola engleske Premier lige postigao dva hat-tricka i ukupno sedam golova za suvereno prvo mjesto na listi strijelaca, dok je svom Manchester Cityju donio tri pobjede i maksimalnih devet bodova.

Sjajni Norvežanin gotovo da ne promašuje na startu nove sezone i ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla biti sezona apsolutnih rekorda koje će porušiti.

Šta je to Haaland promijenio ovog ljeta, pa postao još brutalniji nakon sjajnih sezona i ranije, pokušao je odgovoriti Pep Guardiola.

Menadžer Manchester Cityja ističe da nije bio posve zadovoljan Haalandovom "all-round" igrom i svestranošću, ali da je Norvežanin promijenio radne navike i postao prava zvijer.

"Potreban nam je u igri. O tome se ne može pregovarati. Ako ne postigne gol, on mora praviti presing. Posebno kada igramo s njim u izgradnji napada, on mora kontrolisati loptu bolje i radimo s njim na tome. Nadam se da to može", rekao je Guardiola i objasnio šta to Haaland trenutno radi, a da nije nikada ranije:

"Haaland ostaje pola sata nakon svakog treninga kako bi radio na kontroli lopte i kratkim dodavanjima. Prošle godine niti jednom nije ostao poslije treninga, a to sada radi stalno. Nije se osjećao dobro, bio je umoran i mrzovoljan tokom cijele prošle sezone", otkrio je španski menadžer za The Athletic na početku sezone.