DUEL LA LIGE

Nogometaši Barcelone pobijedili su na Olimpijskom stadionu "Lluis Companys" u 4. kolu La Lige ekipu Valladolida rezultatom 7:0 te tako nastavili savršen početak nove sezone u španskom prvenstvu.

Barcelona je već u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika, a u vodstvo su došli u 20. minuti nakon što je pogodio Raphinha na asistenciju Cubarsija. Samo četiri minute kasnije Lewandowski je iskoristio dodavanje Yamala i udvostručio vodstvo.

U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Kounde je postigao i treći pogodak za Barcelona pa se na odmor otišlo s rezultatom 3:0.

U nastavku utakmice proslavio se Raphinha koji je postigao nove golove u 64. i 72. minuti te je tako kompletirao svoj hat-trick. Asistenti su bili večeras također raspoloženi Lewandowski i Yamal. Međutim, Barcelona se tu nije zaustavila pa je do kraja utakmice preko Olma i Torresa postigla još dva gola za konačnih 7:0.

Katalonci nakon četiri odigrana kola imaju maksimalnih 12 bodova i na prvom su mjestu La Lige, dok je Valladolid sa četiri boda na 12. poziciji.

U narednom kolu Barcelona gostuje Gironi, dok će Valladolid ponovo igrati van svog terena, ovaj put od Celte u Vigu.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Valladolid 7:0 (Raphinha 20', 64', 72', Lewandowski 24', Kounde 45+2', Olmo 83', Torres 85')

 
Standings provided by Sofascore