KONAČNO NAŠLI FORMULU

Italijanski velikani Milan i Roma u finišu prijelaznog roka dogovorili su veliku razmjenu nogometaša u ofanzivnom dijelu tima.

Milan i Roma pokušavali su dugo pronaći formulu kako da razmijene Tammyja Abrahama i Alexiswa Saelemaekersa. Na kraju, pronađena je formula koja odgovara ekipama.

Naime, Tammy Abraham stiže na posudbu u Milan, dok će u Romi završiti Alexis Saelemaekers, također na posudbi. Oba tima će imati pravo otkupa nogometaša nakon što posudbe isteknu.

Milan je tako dobio nekada jednog od najvećih talenata engleskog nogometa. Abraham, koji je briljirao u Aston Villi i Chelseaju na početku seniorske karijere, doživio je krah u Romi i nije se nametnuo tokom dvije sezone na Olimpicu.
  Međutim, u njemu postoji kvalitet, znao je pružiti sezone s dvocifrenim učinkom u engleskoj Premier ligi, a tek mu je 26 godina, tako da će dodatno osvježiti navalni red u igri Rossonera.

S druge strane, dobro je prošla i Roma. Mladi Belgijanac Saelemaekers nije imao mnogo mjesta u ekipi Milana, ali je potreban Vučici na deficitarnoj poziciji i ovo bi mogla biti "win-win" saradnja za obje strane.

Namjera oba tima je bila prodati ovu dvojicu igrača, ali je došlo do nesuglasica u tome koliko koji klub cijeni svoj prodajni "proizvod". Kako bi se ispoštovao datum koji označava kraj prijelaznog roka, dva tima su odlučila napraviti razmjenu kroz posudbe.