POTPISAO ZA MADRIĐANE

Slavni kolumbijski nogometaš James Rodriguez (33) vratio se u najelitniji evropski nogomet, pošto će u budućnosti nositi dres Raya Vallecana.

Nekada fantastični kolumbijski ofanzivni veznjak prije 10 godina stigao je kao najveće pojačanje u Real Madrid, ali tu nije opravdao velika očekivanja, iako je bio prilično korektan na terenu po dolasku na Santiago Bernabeu.

Ponovo će igrati u Španiji i ponovo će živjeti u Madridu jer je danas potpisao ugovor s Rayo Vallecanom. Stigao je kao slobodan igrač jer je prije nekoliko mjeseci raskinuo ugovor sa Sao Paulom u Brazilu.

Madridski klub uspio je do finiša prijelaznog roka pronaći način kako da registruje najveće pojačanje ovog ljeta. Podsjetimo, transfer je dogovoren još prije mjesec dana, ali su stroga pravila u Španiji vezana za plate nogometaša stopirala čitav posao. Na kraju, pronađeno je rješenje za ugovor i James je potpisao na godinu dana.
  James Rodriguez proživljava novu mladost. Na Copa Americi je blistao i skoro sam je odveo Kolumbiju u finale kontinentalnog takmičenja gdje je doživio poraz od Argentine.

Odlični nastupi na Copa Americi vratili su ga na evropsku nogometnu mapu, a za Rayo se odlučio i zbog toga što će ponovo imati priliku živjeti u Madridu, gdje je nekada nosio dres Reala i gdje mu se život izuzetno dopao.

Tokom karijere nastupao je za Real Madrid, Bayern, Everton, Monaco, Olympiakos i brojne druge klubove, a najčešće je briljirao na svjetskim prvenstvima u dresu reprezentacije.