IPAK, BILO JE ZABAVNO

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su na gostovanju Brightonu rezultatom 2:1, a da se nije dogodila nevjerovatna nesreća Crvenim đavolima, vjerovatno bi upisali i drugu pobjedu na startu šampionata.

Nakon teško izborenog trijumfa na otvaranju sezone protiv Fulhama, nogometaši Manchester Uniteda danas su imali novi težak meč u kojem su većim dijelom bili u teškoj situaciji.

Danny Welbeck je u 32. minuti doveo Galebove u vodstvo golom protiv svog bivšeg kluba. Iskoristio je lošu reakciju odbrane Uniteda i doveo domaćina u vodstvo. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

United je zaigrao znatno bolje u nastavku, a poravnanje smo vidjeli u 60. minuti. Amad Diallo je istrčao dobru kontru i uz odbijenu loptu, koja je promijenila smjer, pogodio za 1:1.
  U 70. minuti najinteresantniji i najkomičniji detalj utakmice. Manchester United je postigao gol za vodstvo, a udarac Alejandra Garnacha pogodio je Joshuu Zirkzeea na putu ka mreži. Zirkzee je bio na zemlji i nije se mogao zaustaviti na liniji, lopta ga je pogodila i ušla u mrežu.

Napadač Uniteda je bio u ofsajdu dok je bio na tlu, pa je gol poništen zbog opravdano, ali zaista komično dosuđenog ofsajda.

Situaciju pogledajte ovdje.

Kada se činilo da će utakmica završiti neriješenim rezultatom, United je ostao i bez boda. Joao Pedro je u petoj minuti nadoknade donio drugu pobjedu Galebovima u dvije utakmice.

Rezultat i strijelci:

Brighton - Manchester United 2:1 (Welbeck 32', Pedro 90+5' / Diallo 60')

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore