Predsjednik Fudbalskog saveza

Predsjednik Fudbalskog saveza Agim Ademi izjavio je da je fudbalska reprezentacija Kosova korak ispred rivala iz grupe Lige nacija koja počinje u septembru, prenosi Telegrafi.

Rivali Kosova su Kipar, Litvanija i Rumunija, a Ademi kaže da pravilne pripreme i dobra forma kosovskih fudbalera u njihovim klubovima pokazuju da je Kosovo korak ispred drugih.

"Ako pogledamo trenutne pripreme i formu naših fudbalera, sa novim trenerom Fodom, sa novim trendovima, sigurno smo jači i bićemo jači. Naš cilj je, ipak, ne možemo da pričamo o razvoju i nema potrebe za razvojem reprezentacije jer znamo koje igrače imamo, gdje igraju u kojim ligama", rekao je Ademi.

Smatra da je razvoj fudbala na Kosovu na dobrom putu i obećava da za dvije godine ovom sportu neće ništa nedostajati, pa ni infrastruktura.

"Stvaramo sve preduslove da budemo jedan od najmodernijih saveza i kao mali savez rješićemo infrastrukturno pitanje i mislim da će za oko dvije godine kosovski fudbal otkloniti, mogu da kažem sve dileme oko fudbala i imaće potrebne alate i resurse da se maksimalno razvija jer ima obrazovanje, osnovnu infrastrukturu, projekte i takve programe. Mogu slobodno da kažem da će za dvije godine i Kosovo imati stadione na svim nivoima da se o tome više neće razgovarati", dodao je Ademi.

Kaže i da je lokacija nacionalnog stadiona možda već određena, ali o tom pitanju, kako kaže za Kosova press, treba da se izjasni Ministarstvo sporta.

Navodi i da mu se nije svidela saradnja fudbalskih saveza Albanije i Srbije za organizaciju Evropskog prvenstva 2027. za U21.

"Nije mi se dopalo, ali to je stvar njihovog saveza koji ima svoju politiku, čak i Duka je takođe iz UEFA-e i on naravno zna razloge zašto. U stvarnosti to nije moglo da se uradi na Kosovu jer mi nemamo te stadione, a ne možemo da kažemo da ćemo ih imati do tada", kazao je.

Ademi je najavio da će u martu sljedeće godine na Kosovu biti održan jedan od najvećih događaja UEFA na Kosovu, a to je Het-trik komitet, koji okuplja oko 70 predstavnika UEFA i biće dobra prilika da se pokaže imidž kosovskog fudbala, ali i prilika za dobrobit novih projekata za kosovski fudbal.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi