Mladi francuski defanzivac Pierre Kalulu oprostio se od svog Milana jer je sinoć zvanično otišao na posudbu u velikog rivala Juventus.

Juventus je u ovom prijelaznom roku dobio brojne odbijenice, pa je na kraju morao posegnuti za alternativama. No, dovođenje četvrtog po redu stopera Milana nije bilo moguće ni u najmračnijim snovima navijača Juventusa, bez obzira na talent kojeg Kalulu posjeduje.
 
Kalulu (23) dolaskom Strahinje Pavlovića u Milan postao je tek četvrta opcija na stoperu. Osim srbijanskog stopera, ispred njega su Malick Thiaw i Fikayo Tomori, a tu je i Matteo Gabbia, koji dobija šansu, tako da je za francuskog defanzivca odlazak iz Milana realna opcija.

Ovaj nekadašnji omladinac Lyona iz Milana je u Juventus otišao na posudbu. Stara dama će Rossonerima platiti 3,3 miliona eura za posudbu, a onda će imati opciju kupovine za 14+3 miliona eura tokom narednog ljeta.

Kalulu nije bio ni u konkurenciji za nastupe Milana protiv Monze u generalci za sezonu, te protiv Torina u prvom kolu Serije A.
  "S velikim emocijama objavljujem svoj odlazak.Hvala svima koji su učinili da se osjećam kao član porodice od prvog dana. Bio sam dječak kada sam stigao u Milan, a sada odlazim kao muškarac. Nikada ne znamo šta budućnost nosi, ali sam sretan što sam bio dio velike historije Milana", rekao je Kalulu na oproštaju.

Kalulu je potpisao ugovor s Juventusom do 30. juna 2025. godine, a na dresu će nositi broj 15.