PROBLEMI NA CAMP NOU

Barcelona je odlaskom Ilkaya Gündogana u Manchester City oslobodila pozamašan iznos u svom budžetu (godišnja bruto plata mu je iznosila 18,75 miliona eura), ali to još uvijek nije dovoljno da bi Dani Olmo mogao biti registrovan.

Naime, svaki klub unaprijed od La Lige dobije informaciju o tome koliko smije potrošiti na plate za nadolazeću sezonu.

Iznos se izračunava na temelju prihoda kluba, a nakon što svaki klub dosegne svoj limit, sistem za registraciju igrača ne dopušta unos novih igrača dok se ne oslobodi dovoljno prostora u budžetu.

Barcelona je puštanjem Gündogana bez odštete uštedila ozbiljan novac na njegovoj predviđenoj plati za ovu sezonu, ali to još uvijek nije dovoljno.
  Posljednjih godina katalonski klub je veoma finansijski labilan pa im odlazak Gündogana i dalje nije dovoljan zbog čega Olmo ostaje na čekanju.

Podsjetimo, Gündogan se odlučio vratiti tamo gdje je ostavio najupečatljiviji trag u svojoj igračkoj karijeri i to samo godinu nakon što je došao u Kataloniju.

Pep Guardiola je bivšeg njemačkog reprezentativca dočekao raširenih ruku i Gündogan je potpisao ugovor sa Cityjem do kraja sezone.