NAKON SAMO JEDNE SEZONE

Njemački nogometaš Ilkay Gündogan vraća se u Manchester City nakon samo jedne sezone i to u besplatnom transferu, potvrdio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Nijemac je označen kao višak po dolasku Danija Olma i nije bio u zapisniku na meču protiv Valencije, a nakon što se špekulisalo da bi se mogao vratiti u Cuty, sada je stigla i potvrda.

Tokom jedne sezone u Španiji, Gündogan je pomogao Barceloni da završi na drugom mjestu s 10 bodova iza Real Madrida i dođe do četvrtfinala Lige prvaka, gdje su izgubili od Paris Saint Germaina.

Financijske poteškoće u Barceloni znače da će odlazak Gündoğana prilično rasteretiti blagajnu, a sa Cityjem će potpisati jednogodišnji ugovor.

Gündoğan je na Etihadu proveo sedam sezona, osvojio pet titula prvaka Engleske i Ligu prvaka, ali je prošlog ljeta besplatno otišao u Barcelonu. Tu je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu, ali se ekspresno vraća na Etihad.

Gündogan je za Manchester City igrao od 2016. do 2023. godine i tom periodu je odigrao 304 utakmice, postigao 60 i asistirao za 38 golova.