NIŠTA OD BARCE I PSG-A

Fenomenalni španski nogometaš Nico Williams oduševio je predstavama na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu, gdje je sjajnom igrom zaludio brojne velikane.

Pokušavali su ga proteklih dana dovesti brojni veliki klubovi, u prvom redu Barcelona i Paris Saint Germain, ali on ih je danas razočarao svojom odlukom.

Naime, španski mediji su javili da je Williams odlučio da ostane u Ahtletic Bilbaou još jednu sezonu, a na to ga je nagovorila njegova porodica.

Značajnu ulogu odigrao je i Nicov brat Inaki Williams, kojem je ranije dao obećanje da će zajedno probati da osvoje pehar Evropske lige u predstojećoj sezoni.
  Finale ovog takmičenja igrat će se upravo na stadionu Bilbaoa, a to je jedinstvena prilika za Baskijce da se pred domaćom publikom okite peharom najboljeg tima.

Nica Williamsa ugovor za Bilbao veže do ljeta 2027. godine, a ukoliko ga produži, u njemu će postojati otkupna klauzula jer drugačije nogometaš porijeklom iz Gane neće staviti svoj potpis na novu saradnju.

Williams je na nedavnom Euru sa Španijom postao prvak Evrope, a na šest utakmica je postigao dva gola i upisao asistenciju.