ŽELE GA VRATITI

RB Leipzig je označio ponudu Barcelone za Danija Olma smiješnom, a inostrani mediji su otkrili o kakvoj je ponudi riječ.

Olmo je blistao na Euru u Njemačkoj te je privukao pažnju Barcelone koja ga želi vratiti u svoje redove.

Tamo je postigao tri gola uz dvije asistencije i odveo Crvenu furiju do evropskog zlata što je privuklo pažnju Barcelone koja bi ga rado vidjela u svojim redovima.

Ipak, bundesligaški klub je bio šokiran ponudom katalonskog giganta za španskog reprezentativca te su je automatski odbili.
  Nije tajna da je Barcelona u finansijskim problemima, a za transfer Olma su ponudili 40 miliona eura i to u četiri rate.

Ono što je zanimljivo jeste da bi prva od četiri rate po deset miliona eura bila isplaćena tek sljedećeg ljeta 2025. godine.

Ovo znači da Leipzig ne bi dobio ni euro ovog ljeta za svog najboljeg igrača, a u ugovor su uključene i dvije klauzule od po deset miliona eura ukoliko Barcelona dvaput osvoji La Ligu do 2029. godine i dodatnih deset miliona eura u slučaju da Katalonci osvoje dvaput Ligu prvaka u istom vremenskom periodu.

Kako javlja ugledni Sport, Nijemci su ponudu označili smiješnom te istakli da očekuju novu, bolju ponudu za svog najboljeg igrača.

Olmo je u Leipzig stigao iz zagrebačkog Dinama, a u posljednje četiri i po godine za Leipzig je odigrao 148 utakmica i postigao 29 golova uz 34 asistencije.