ODLAZI IZ ENGLESKE?

Jose Mourinho je navodno zainteresiran za dovođenje Matea Kovačića u Tursku.

Mourinho je započeo novo poglavlje u svojoj impresivnoj trenerskoj karijeri preuzimanjem turskog velikana Fenerbahçea, što je deseti klub koji vodi.

61-godišnji trener želi ojačati svoju momčad i već je vrlo aktivan na tržištu, dovodeći igrače poput Allana Saint-Maximina, Çaglara Söyüncüa i Youssefa En-Nesyrija. No, planira dodatno ojačati tim.

Prema informacijama turskog medija Diriliş Postası, Mateo Kovačić se pojavljuje kao opcija za Fenerbahçe, a sportski direktor kluba Mario Branco će ovog tjedna otputovati u Englesku kako bi razgovarao o transferu.

Navodi se da Branco namjerava razgovarati s Kovačićem, kao i s Manchester Cityjem, nakon čega će biti donesena odluka o tome hoće li Mourinho pokušati dovesti Kovačića.

Jednom se dogodilo, a nakon je slijedila povijest


Kovačić je prošlog ljeta potpisao za City u transferu vrijednom 25 milijuna funti iz Chelseaja i pomogao klubu osvojiti još jedan naslov Premier lige pod Guardiolinim vodstvom. Odigrao je 46 utakmica u svim natjecanjima, postigavši tri pogotka.

Samuel Eto'o (iz Barcelone u Inter) je jedini drugi primjer gdje je Mourinho kupio igrača od Guardiole, i to tijekom ljeta 2009. kada je Barcelona potpisala Maxwella i Zlatana Ibrahimovića u zamjenskom poslu.

Eto'o je tada osvojio drugi uzastopni trostruki naslov.