VRAĆA SE U KLUB

Britanski mediji su objavili kako je londonski Chelsea naredio svom nogometašu Lesleyju Ugochukwuu da napusti kamp reprezentacije Francuske na Olimpijskim igrama i vrati se u klub.

Takav zahtjev Plavaca stigao je u petak, samo pet dana prije prve utakmice olimpijske reprezentacije Trikolora, koju će igrati u srijedu protiv Amerike.

Da Ugochukwua neće biti u timu Francuske potvrdio je i Nogometni savez Francuske, koji je saopćio da je Chelsea uputio pomenuti zahtjev.

“Na zahtjev Chelsea FC, Lesley Ugochukwu trajno će napustiti francusku olimpijsku nogometnu reprezentaciju i više neće biti na raspolaganju ekipi", saopćeno je iz NS Francuske, a prenosi The Sun.

Također, Francuzi su poslali Chelseaju zahtjev da na Ugochukwua računaju kao jednu od mogućih rezervi, odnosno da ga uvrste na spisak nogometaša koje mogu pozvati u slučaju da se neki prvotimci povrijede.

Chelsea nije obrazlagao svoj zahtjev, ali očigledno je Ugochukwu potreban novom treneru Enzu Maresci na početku priprema za novu sezonu.

Francuska će na Olimpijskim igrama igrati u grupi A, zajedno sa selekcijama Amerike, Gvineje i Novog Zelanda.