STIGLA SLUŽBENA PONUDA

Barcelona je poslala zvaničnu ponudu za jednu od najvećih zvijezda nedavno završenog Evropskog prvenstva Danija Olma (26), tvrdi Mundo Deportivo.

Sjajnom ofanzivcu ponuđen je ugovor na šest godina, a Barcelona bi za njegove usluge RB Leipzigu isplatila 60 miliona eura.

Ova ponuda će, kako tvrdi Mundo, vrlo vjerovatno biti prihvaćena, a sada ostaje vidjeti kakav će biti odgovor samog igrača.

U čitavom poslu sjajno će zaraditi i Dinamo. Naime, Dinamo je prodajom Olma Leipzigu zaradio 29 miliona eura, a u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje. Budući da se spominje iznos od 60 miliona eura, jasno je da, ako Nijemci prodaju Katalonca za toliko, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milion eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6,2 miliona eura.

Inače, ako Olmo prihvati ponudu i završi u Barceloni to će za Španca biti povratak u redove katalonske ekipe nakon 10 godina.

Olmo je tokom prethodne četiri i po godine u RB Leipzigu odigrao 148 utakmica i pritom postigao 29 pogodaka i ubilježio 34 asistencije.

Ranije je u dresu Dinama upisao 124 nastupa uz 34 pogodaka te 28 asistencija.