PRED 85.000 NAVIJAČA

Na stadionu Santiago Bernabeu trenutno je u toku predstavljanje Kyliana Mbappea kao novog nogometaša Real Madrida.

Stadion Kraljevskog kluba ispunjen je do posljednjeg mjesta jer su rasprodate sve ulaznice za ovaj događaj koje su bile na raspolaganju, a Madriđani su dočekali najveće pojačanje još od dolaska Cristiana Ronalda 2009. godine iz Manchester Uniteda.

Predsjednik kluba Florentino Perez je na teren prije predstavljanja izveo i bivšeg trenera Reala Zinedinea Zidanea, koji ima brojne poveznice s Mbappeom.

Zidane je kumovao dolasku Mbappea u Real, a upravo je on mlađeg sunarodnjaka dovodio i u kamp Reala još kada je Mbappe imao tek 12 godina.

Stoga je Perez odlučio da Zidane bude taj koji će predstaviti Mbappea pred 85.000 navijača, a oni su ovaj trenutak ushićeno čekali.

"Sretan sam. Veoma sam sretan. Nevjerovatan je osjećaj biti tu. Spavao sam godinama sanjajući o Real Madridu i sada... To je realnost", rekao je Mbappe kada je izašao na pozornicu.

Podsjećamo, Mbappe je ovog ljeta u Real stigao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s Paris Saint Germainom, a Madriđani su mu isplatili 100 miliona eura bonusa za potpis ugovora prema kojem će godišnje zarađivati 15 miliona eura.

Zvanični debi bi Mbappe u dresu Reala s brojem 9 trebao upisati 14. augusta, kada Madriđani igraju Superkup Evrope protiv Atalante u Varšavi.