SELEKTOR ENGLESKE

Nogometaši Engleske ni sinoć nisu uspjeli razveseliti naciju i osvojiti jedan veliki trofej prvi put nakon daleke 1966. godine, a kao glavnog krivca za novi neuspjeh navijači smatraju selektora Garetha Southgatea.

Englezi su doživjeli drugi uzastopni poraz u finalu Eura, a Southgatea je nakon utakmice odmah dočekalo konkretno pitanje - da li će odstupiti s klupe reprezentacije.

"Mislim da sad nije pravo vrijeme za takvu odluku. Moram razgovarati s pravim ljudima. Za sada ne bih govorio o tome", rekao je Southgate.

Southgate je na klupi Engleske od 2016. godine i u 102 susreta upisao 64 pobjede, 20 remija i 18 poraza, a aktuelni ugovor mu važi do kraja godine.

Navijači se pribojavaju da će mu Nogometni savez Engleske produžiti ugovor jer je, prema njihovom mišljenu, igra reprezentacije negledljiva, te da on ne izvlači iz igrača ono najbolje što mogu pružiti.

Podsjetimo, Španija je sinoć su u finalu Eura pobijedila sa 2:1 golovima Nice Williamsa u 47. i Mikela Oyarzabala u 87. minuti, dok je za Englesku jedini gol postigao Cole Palmer u 73. minuti.