MAROKANSKI MIGRANT

Otac tinejdžerske senzacije Laminea Yamala Mounir Nasraoui privukao je pažnju tokom proslave pogotka svog sina u polufinalu Evropskog prvenstva, a mnogi su komentarisali njegov mladoliki izgled.

Lamine Yamal (16) privukao je pažnju sjajnim igrama na Evropskom prvenstvu za reprezentaciju Španije, te je brzo postao jedna od najintrigantnijih ličnosti u svijetu nogometa.

Mladi nogometaš imao je pravo nastupa za tri države. Njegov otac Mounir Nasraoui je Marokanac, a majka Sheila Ebane je iz Ekvatorijalne Gvineje. Zbog toga on nosi zastave obje zemlje na kopačkama, uz Španiju u kojoj je rođen i odrastao.

Upravo je Yamalov otac privukao veliku pažnju u utakmici polufinala jer je snimljen kako slavi sinov gol. Fanovima na društvenim mrežama za oko je zapao njegov izgled jer Mounir izgleda poput Lamineovog vršnjaka, a ne oca.

Otac nove nogometne zvijezde jeste mlad, no izgledom podsjeća zaista kao da je Lamineov brat ili vršnjak. Zanimljivost je i ta da je Mounir Nasraoui mlađi od Yamalovog saigrača Jesusa Navasa s kojim igra u reprezentaciji Španije na aktuelnom Evropskom prvenstvu.

Zapravo, Yamalov otac mlađi je od velikog broja nogometaša na Evropskom prvenstvu. Mounir Nasraoui je prema pisanju španskog AS-a rođen 1992. godine, a sina je dobio s nepunih 16 godina.

Nasraoui će sigurno biti najveća podrška s tribina sinu Yamalu i tokom finala Evropskog prvenstva koje je zakazano za nedjelju. Španci će za rivala u Berlinu imati selekciju Engleske.